Boost Digitale Veiligheid: Cybersecurity Belang

Cybersecurity is een kritieke zorg voor bedrijven in elke sector, inclusief de hospitality. De hospitality sector is kwetsbaar voor cyberaanvallen vanwege de grote hoeveelheid gevoelige klantgegevens die het verzamelt en opslaat, zoals persoonlijke informatie, creditcardgegevens en boekingsinformatie. Daarnaast vertrouwen hotels zwaar op technologie om operaties te beheren, van boekingssystemen tot betalingsverwerking, wat het een aantrekkelijk doelwit maakt voor cybercriminelen.

Hier zijn enkele maatregelen die hospitalitybedrijven kunnen nemen om cybersecurity te verbeteren:

 • Gebruik veilige betalingssystemen: zorg ervoor dat betalingssystemen veilig zijn en versleutelingstechnologie gebruiken om de betalingsgegevens van klanten te beschermen.
 • Train werknemers: houd regelmatig trainingsessies om werknemers te informeren over cyberrisico’s en hoe ze deze kunnen voorkomen. Werknemers moeten op de hoogte zijn van phishing scams, wachtwoordbeleid en hoe ze gevoelige gegevens moeten behandelen.
 • Beveilig Wi-Fi-netwerken: zorg ervoor dat Wi-Fi-netwerken veilig zijn en sterke wachtwoorden hebben om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
 • Update regelmatig software: update regelmatig alle software, inclusief besturingssystemen en antivirusprogramma’s, om ervoor te zorgen dat beveiligingspatches worden toegepast en kwetsbaarheden worden aangepakt. Beperk de toegang tot gegevens: beperk de toegang tot gevoelige gegevens tot alleen geautoriseerd personeel en implementeer toegangscontroles om ongeautoriseerde toegang te voorkomen.
 • Voer regelmatig audits uit: voer regelmatig audits uit om kwetsbaarheden te identificeren en beveiligingsmaatregelen te verbeteren. Door deze maatregelen te nemen, kunnen horecabedrijven het risico op cyberaanvallen verminderen en de gevoelige gegevens van hun klanten beschermen.

Firewalls zijn een essentieel onderdeel van cybersecurity voor horecabedrijven. Een firewall is een netwerkbeveiligingsapparaat dat inkomend en uitgaand netwerkverkeer controleert en beslist of het moet worden toegestaan of geblokkeerd op basis van vooraf gedefinieerde beveiligingsregels.

Hier zijn enkele beste praktijken voor het gebruik van firewalls in de horeca:

 • Gebruik een firewall: Gebruik een firewall om het netwerk te beschermen tegen ongeautoriseerde toegang en om het verkeer te controleren op verdachte activiteit.
 • Stel firewallregels in: Stel firewallregels in om verkeer van ongeautoriseerde bronnen te blokkeren en alleen noodzakelijk verkeer toe te staan, zoals verkeer van bekende en vertrouwde bronnen.
 • Configureer de firewall correct: Configureer de firewall correct om ervoor te zorgen dat deze maximale bescherming biedt. Dit omvat het instellen van regels voor verschillende soorten verkeer, zoals webverkeer, e-mailverkeer en verkeer voor externe toegang.
 • Regelmatig bijwerken van firewallsoftware: Werk de firewallsoftware regelmatig bij om ervoor te zorgen dat deze beschikt over de nieuwste beveiligingsfuncties en is beschermd tegen nieuwe bedreigingen.
 • Voer regelmatig firewallaudits uit: Voer regelmatig audits uit om ervoor te zorgen dat de firewall correct is geconfigureerd en maximale bescherming biedt.
 • Gebruik meerdere firewalls: Gebruik meerdere firewalls om een extra laag bescherming te bieden. Bijvoorbeeld, een netwerkfirewall kan samen met een op host gebaseerde firewall worden gebruikt om extra bescherming te bieden voor individuele apparaten.

Door deze beste praktijken te volgen, kunt u firewalls effectief gebruiken om uw netwerken en gevoelige klantgegevens te beschermen.

Voor meer informatie over firewalls neem een kijkje op onze pagina over Netwerkoplossingen!