Over deze dienst

Internet? Belangrijker dan warm water!

Zowel uzelf als uw gasten, studenten, klanten of patiënten willen tegenwoordig altijd en overal surfen via een goede wifiverbinding. Zij verwachten vandaag ook dat dit gratis is en zien dit zelfs als een basisbehoefte.

Geen probleem! Ook voor dit soort internetverbindingen heeft Coriotech netwerkoplossingen op uw maat.

Van bekabeling tot stabiel internet

Coriotech heeft als missie om u met één aanspreekpunt te helpen bij uw totale digitale comfort. En daar maken wij werk van! Onze service van a tot z begeleidt u door heel het proces.

We beginnen bij de bekabeling van uw accommodatie. Of het nu gaat over netwerkbekabeling of glasvezelbekabeling: Coriotech heeft de juiste kennis in huis!

Een internetprovider die bij u past

Daarna zorgen wij voor een betrouwbare internetverbinding. We zoeken de provider met de beste connectiviteit die aansluit bij wat u nodig hebt.

Firewall voor veilig internet

Natuurlijk wilt u ook een internetverbinding die veilig is voor uw gegevens. Dit wordt steeds belangrijker, want meer en meer criminele organisaties hengelen naar uw vitale gegevens. Wij beschermen u met een firewall.

Een firewall is een soort van controlepost tussen de internetconnectie van uw provider en uw netwerk. U kiest samen met Coriotech wat deze controlepost doorlaat en wat niet. U bepaalt dus welke data binnenkomen en buitengaan. De gegevens die van u zijn, moeten van u blijven!

Daarnaast is de firewall ook een controlepaneel. Het geeft u de mogelijkheid om uw netwerk te beheren. Via dit controlepaneel kunt u ook problemen vroegtijdig opsporen en verhelpen. Bovendien kan Coriotech door de firewall ingrijpen als er problemen zijn en deze vaak vanop afstand oplossen.

Verbinding en toegang.

U hebt nu een stabiele en veilig internetverbinding. Maar vervolgens dienen uw toestellen ook met elkaar verbonden te worden. Daarvoor dienen switches. Deze komen na de firewall.

Een switch is een apparaat waarop u toestellen kunt aansluiten om ze met elkaar te verbinden. Dat doen ze door frames te ontvangen, te verwerken en door te zenden.

Er zijn twee soorten switches: beheerbare en niet-beheerbare. De beheerbare switches hebben heel wat meer mogelijkheden om uw netwerk te optimaliseren. U kunt bijvoorbeeld voorrang geven aan bepaalde apparaten. Zo optimaliseert u de internetervaring nog verder.

De toegang tot uw netwerk

Is uw netwerk beveiligd en zijn er verbindingen gemaakt tussen verschillende apparaten? Dan sluiten we deze apparaten aan op het internet. Dat gebeurt via access points. Op deze toegangspunten kunt u bijvoorbeeld laptops, printers of routers aansluiten om ze te verbinden met het internet.

Access points kunnen erg verschillen. Zo zijn de access points die u bij uw thuis vindt, niet geschikt voor professioneel internet in het bedrijfsleven. Daarnaast is er een groot verschil in beheerbaarheid. De prijs van het professionele materiaal ligt iets hoger, maar het resultaat is aanmerkelijk beter. Dit komt door de verschillende mogelijkheden om de internetverbinding en het netwerk te optimaliseren.

Professioneel materiaal heeft ook heel wat extra technologie aan boord. Zo beschikt een access point van Ruckus bijvoorbeeld over BeamFlex. Dat is een technologie die zelf de actieve gebruikers zoekt op het netwerk. Vervolgens stuurt het access point het internetsignaal gericht naar die gebruikers. Zo wordt het signaal efficiënter, is er meer bandbreedte en meer comfort bij het gebruik.

Onze trotse partners

Certificaten

Gerelateerd nieuws

Woops! Niks gevonden.

Wilt u meer info over een van onze diensten? Neem dan snel contact op!