Floreal Holidays biedt een breed scala van diverse verblijfsformules in haar verschillende vakantieparken en campings in België. In een aantal campings liet het management door Coriotech draadloze netwerken EVERAC installeren. Ook op kampeerterreinen willen gasten draadloos kunnen surfen.

DANKZIJ CORIOTECH KUNNEN ONZE GASTEN OP DE CAMPINGS DRAADLOOS SURFEN

Floreal Holidays biedt in België 5 vakantieparken aan. Daar- naast baat deze vakantieaanbieder ook nog 6 campings uit. Vier daarvan ( La Roche 1, La Roche 2, Rendeux en Odrimont) bevinden zich in de Ardennen. De twee andere vind je in de Kempen, met name in Lichtaart en in Sint-Job- in-‘t-Goor. Het zijn allemaal uitstekende campings met een eigen karakter, perfect onderhouden en volledig uitgerust met alle faciliteiten die de moderne kampeerder nodig heeft.

Volgens Operations Manager Roger van Schaverbeke kan je het moderne kampeerterrein bijna niet meer vergelijken met hoe het vroeger was.Vergeet maar die primitieve tentjes of caravans op een aftands terrein met nauweljks faciliteiten. Vandaag hebt u op een moderne camping alle faciliteiten binnen handbereik, zoals mooie sanitaire blokken, zwem- baden en animatieprogramma’s. Op al deze campings kan de gast kiezen uit verschillende soorten accommodaties. Denk hierbij aan een compleet ingerichte bungalowtent, Lodgetent of Lodgesuite of een comfortabele stacaravan. Niet voor niets neemt men tegenwoordig het woord ‘glamping’ (glamorous camping) in de mond. Deze trend, het ‘glamping’, is ook te vinden in de Floral Clubs.

Draadloos internet

Een andere trend die zijn opwag heeft gemaakt op de moderne camping, is het draadloos internet, stelt Roger van Schaverbeke. “Onze gasten vragen bij het boeken gewoon of ze al dan niet kunnen surfen via een draadloos netwerk. Zeker bij de jongere generatie is dit een must. Ik ben ervan overtuigd dat je boekingen mist, als je die faciliteit niet kunt aanbieden. Daarom hebben wij geïnvesteerd in gratis draadloos internet op een deel van onze campings en daarvoor hebben wij Coriotech ingeschakeld”.

Roger van Schaverbeke zegt dat hij de IT-specialist reeds kende van vroegere opdrachten in een hotel van de groep (een Tv- project) en daarom Coriotech contacteerde. Het bedrijf instal- leerde draadloze netwerken op de campings van Lichtaart, Sint-Job-in-‘t-Goor, La Roche en Rendeux. Het gaat om het nieuwe EVERAC (ever access) draadloze netwek oplossing, dat in de hedendaagse behoefte voorziet van campings en hotels. De Operations Manager toont zich erg tevreden over het digitaal draadloos netwerk op de campings. “Onze gasten hebben nu Wifi op de ganse camping. Er zijn 2 systemen. Op sommige cam- pings is er 1 code voor iedereen om het net op te gaan. In an- dere campings krijgt iedereen een eigen code mee. Maar wat voor systeem we ook aanbieden: Coriotech is er in geslaagd om een netwerk te installeren die onze gasten een onbeperkt en vei- lige toegang garandeert tot het internet.Voortaan kunnen onze gasten ook op de camping op een gemakkelijke manier en bo- vendien gratis met hun laptop, ipad, smartphones en tablets het wereldwijde net op. Het is een service die enorm geapprecieerd wordt door onze gasten”, verklaart Roger van Schaverbeke.

Positief is volgens Roger van Schaverbeke ook dat de campings de toegang tot het internet voor de gasten kunnen beheren. Het systeem laat immers toe om toepassingen, gebruikers en inhoud te controleren en te beveiligen. Ook de connectiviteit is geopti- maliseerd, evenals de bandbreedte van de internetabbonne- menten. Tevens is een groot beveiligingspakket voorzien, dat het systeem beschermt tegen virussen, schadelijke software en ongoorloofde data transfers.

Coriotech stond in voor het totaalproject, gaande van de levering, installatie, configuratie en het project manage- ment. Foreal Club overweegt trouwens om een support- contract af te sluiten, om ondersteuning te krijgen op afstand, voor verdere monitoring en om het systeem up- to-date te houden.

Gaan we samenwerken? Boek een vrijblijvend gesprek