Aan de gevel van Hotel De Peracker in Waregem prijken opnieuw drie sterren. De uitbaters van het hotel verloren er een paar jaar geleden eentje, omdat de kamers wat verouderd waren. Dit was voor zaakvoerder Kristiana Hanssens het signaal om het hotel compleet te renoveren. Deze vernieuwing ging ook gepaard met een investering in meer digitaal comfort voor de gasten. Hotel De Peracker ging hiervoor in zee met Coriotech, dat in het hotel en de 14 hotelkamers Coriotech’s digitaal televisie platform, Samsung Smart Hotel TV’s, Wifi en een Bose audiosysteem installeerde.

CORIOTECH IS EEN BELGISCH IT-BEDRIJF DAT ZICH UITSLUITEND TOELEGT OP DE HOSPITALITY SECTOR

Kristiana Hanssens en Patrick Vermeersch baten sinds 1992 Hotel De Peracker in Waregem uit. Het hotel telt 14 kamers en er worden ook nog enkele studio’s met hotelservice verhuurd. Het hotel ligt zeer landelijk aan een vijver.Toch is De Peracker in eerste instantie een zakenhotel, merkt Kristiana Hanssens op: “We krijgen veel zakenklanten uit de talrijke KMO’s in de regio over de vloer. Sommigen verblijven een langere tijd in de studio’s en appreciëren de rustige omgeving. Daarnaast hebben we in de weekends recreatieve klanten die bewust kiezen voor een verblijf op het platteland. De jongste tijd vaak ook fietsers, omdat ons hotel in de nabijheid van het Leiefietsnetwerk ligt”.

Zoals gezegd onderging De Peracker een grondige facelift. Alle 14 kamers werden grondig vernieuwd. Kristiana Hanssens maakte van de gelegenheid gebruik om het digitaal comfort voor de gasten te verbeteren.“Zakenmensen maar ook recreatieve gasten willen minstens dezelfde digitale faciliteiten hebben als thuis. Zo vinden ze het bijvoorbeeld doodnormaal dat ze met hun tablets, laptops en smartphones het net kunnen opgaan. Een hotelier is dan ook verplicht om met die digitale evolutie mee te gaan. We deden daarom beroep op Coriotech, dat een Belgisch IT-bedrijf is dat zich uitsluitend toelegt op de hospitality sector.
Die mensen begrijpen onmiddelijk wat de hotelier verwacht. Bovendien kan je bij deze firma steeds rekenen op de nodige service, als er dan toch iets zou fout gaan”.

Samsung Smart TV’s

In de vernieuwde kamers en studio’s installeerde Coriotech een digitaal televisieplatform bestaande uit verschillende modules en nieuwe Samsung Smart tv-toestellen, die tevens toegang geven tot het internet,on-demand entertainment en interactie met laptop, tablet en Smartphone. Er werd voor live TV & radio een Premium zenderpakket samengesteld met op- vallend veel Portugese zenders. Kristiana Hanssens: “We heb- ben nu eenmaal veel Portugees sprekende klanten. Met het digitaal televisieplatform van Coriotech kunnen we hun nu een zenderaanbod op maat aanbieden. Dat geldt trouwens ook voor onze Duitse klanten. Op de gewone kabel zijn één voor één de Duitse zenders weggevallen en we kregen in het verle- den hier trouwens opmerkingen over. Nu hebben we zo’n pro- bleem niet meer. Met het digitaal televisieplatform van Coriotech kan je het zenderaanbod beter afstemmen op de behoeften van jouw cliënteel”. Coriotech zorgde trouwens ook voor de bekabeling van het digitaal TV platform en leverde en plaatste de muursteunen.

De zaakvoerders van Hotel De Peracker vonden ook dat de klanten moesten kunnen genieten van muziek in gans het hotel en op hun kamer en lieten door Coriotech in het restaurant, de bar en de receptie een Bose audiosysteemplaatsen. Op de kamers kunnen gasten radio beluisteren via de Hotel TV.

WIFI

Voor Kristiana Hanssens is het evident dat het hotel overal (op openbare plaatsen, maar ook op de kamers) gratis WIFI aan- biedt. Zij denkt dat deze service onmisbaar is geworden in de moderne hotellerie. Daarom liet de zaakvoerster door Coriotech een digitaal draadloos netwerksysteem installeren. Daardoor hebben haar gasten onbeperkt en veilig toegang tot het draadloos netwerk in gans het hotel. Hotel De Peracker behoudt daarbij wel het beheer over de toegang tot het internet van de gasten. Zo is er een bescherming tegen virussen, schadelijke software en ongoorloofde data transferts voorzien.Tevens werd de connectiviteit geoptimaliseerd en is er een beheer van de bandbreedte van internetabbonnementen mogelijk.

Volgens Kristiana Hanssens zijn de reacties van haar gasten positief.“Door de hoge bandbreedte kunnen onze gasten snel surfen. Er zijn ook nauwelijks storingen, omdat er door Coriotech in gans ons hotel uitstekende Access Points werden geïnstalleerd”, verduidelijk de zaakvoerster van Hotel De Peracker.

Kristiana is ook vol of over de support services van Coriotech voor het digitaal TV platform en het WIFI syteem. Zo staat Coriotech in voor een totaalpakket, gaande van levering, installatie, programmatie, configuratie, project management, recyclage van afval, updates en support bij storingen.

Gaan we samenwerken? Boek een vrijblijvend gesprek