Eind vorig jaar installeerde Coriotech in Hotel De Tuilerieën in Brugge het unieke Pureset Hybrid Digital IPTV Platform. Daardoor kunnen de gasten in de 45 kamers via hun televisie genieten van een weergaloos audiovisueel comfort. General Manager Kristof Vandenheede toont zich uiterst tevreden en spreekt van een kosteneffectieve en toekomstgerichte IPTV-oplossing voor zijn hotel.

MET HET PURESET IPTV PLATFORM VAN CORIOTECH, IS ONS HOTEL VERZEKERD VAN EEN TOEKOMSTGERICHT AUDIOVISEEL DIGITAAL COMFORT VOOR ONZE GASTEN

Het luxueuze viersterrenhotel De Tuilerieën is een romantisch boetiekhotel dat geknipt is voor een leuk verblijf in Brugge. Eigenlijk gaat het hier om een elegante patriciërswoning uit de 15de eeuw, dat omgetoverd werd tot een aangenaam en eigentijds hotel. De prachtige ligging langs een van Brugge’s mooiste reien “Den Dijver”, dompelt de gast onmiddellijk onder in de betoverende sfeer van de historische stad. Hotel De Tuilerieën behoort tot de Small Luxury Hotels of The World en kreeg al de vloer. In het gastenboek prijken namen als Colin Farrell, Mila Kunis en Ashton Kutcher. Maar ook minder bekende gasten zijn enthousiast over de charme en de service van Hotel De Tuilerieën. Zo werd het hotel in 2012 door de Europese beoordelingssite Zoover nog uitgeroepen tot het beste hotel van België.Vorig jaar kon het charmehotel beslag leggen op de tweede plaats.

Het hotel wordt vooral geloofd omwille van zijn perfecte ligging en de romantische kamers. Ook de uitmuntende service zorgt voor de goede quotering. Om nog beter aan de behoeften van het internationale cliënteel te voldoen, investeerde Hotel De Tuilerieën eind vorig jaar in digitale televisies via satelliet. Hiervoor werd beroep gedaan op Coriotech, dat tekende voor het projectmanagement en de installatie. General Manager Kristof Vandenheede legt uit:“Wij gingen in zee met Coriotech, omdat deze IT-specialist ons een toekomstgericht totaalpakket kon aanbieden tegen een goede prijs/kwaliteitsverhouding. In onze 45 kamers lieten we Samsung Smart TV’s (40 of 46 inch toestellen) installeren. We opteerden voor de Pureset Live TV & Radio Premium Zenderpakket. Op dit ogenblik kunnen we onze gasten zo’n 60 zenders aanbieden. Ik ben vooral onder de indruk over de flexibiliteit dat het Pureset televisiesysteem ons kan garanderen. Afhankelijk van de nationaliteit van onze klanten, kunnen we in de toekomst gemakkelijk zenders toevoegen of verwijderen. Dat geldt ook voor de radiokanalen. Het Pureset IPTV Platform van Coriotech is voor mij een duurzame en toekomstgerichte oplossing voor audiovisueel digitaal comfort voor onze gasten”.

Kristof Vandenheede is vol lof over het modulaire karakter van het Pureset IPTV Platform. Zo is er interactie mogelijk met de smartphone, tablet of laptop. Op die manier krijgt de gast in Hotel De Tuilerieën voortaan de mogelijkheid om zijn eigen content van zijn apparaten op de hotel- televisie af te spelen. De General Manager prijst ook de uitstekende prijs/ kwaliteitsverhouding van het Pureset IPTV Platform via satelliet. Doordat de TV-abonnementsgelden vervallen, is dat volgens Kristof Vandenheede de goed- koopste manier om in het hotel digitale televisie aan te bieden.

Tot slot zegt Kristof Vandenheede dat hij inzake hoteltelevisie bij Coriotech op beide oren kan slapen.“Coriotech staat ons bij met advies en naservice. Wij hebben met het bedrijf een supportcontract afgesloten. Bij eventuele problemen kunnen we steeds beroep doen op een helpdesk en e-mail support.Verder garanderen Service Level Agreements een snelle interventie, mocht dit ooit nodig zijn”, aldus nog General Manager Kristof Vandenheede.

Gaan we samenwerken? Boek een vrijblijvend gesprek