Onlangs opende Ivo Van Itterbeeck Hotel Elisabeth in hartje Mechelen. Dit logiesverstrekkende bedrijf, dat gevestigd is in het voormalige ziekenhuis Sint-Elisabeth in de Gossin de Stassartstraat, mikt vooral op zakenlui.Voor het totale digitaal comfort voor de gasten,ging de hotelier in zee met Coriotech.

UIT ERVARING WEET IK DAT JE HET GANSE DIGITALE HOTELPROJECT ZONDER PROBLEMEN AAN CORIOTECH KAN OVERLATEN

De transformatie van het voormalige Sint-Elisabeth Ziekenhuis tot een luxehotel heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Het hotel is dan ook nog niet helemaal klaar. Toch rekent Ivo Van Itterbeeck erop dat in september alles afgerond kan worden.: “Op dit ogenblik kunnen we onze gasten ontvangen in onze 62 kamers, waarvan 10 suites voor langere verblijven. In september verwachten we dat ook de welnessfaciliteiten, het zwembad en de parkeergarage klaar zullen zijn. Daardoor zal Hotel Elisabeth, dat nu een driesterrenkwalificatie heeft, een viersterrenhotel worden”.

Digitaal comfort

Voor digitaal comfort in het hotel moeten de gasten in Hotel Elisabeth alvast niet wachten tot september, want dat was al klaar vanaf dag één. Ivo Van Itterbeeck ging hiervoor in zee met Coriotech, dat zowel Everac, Pureset Live TV & Radio, Pureset Infokanaal, 39 inch Samsung TV’s en Audio van Bose in de publieke ruimten installeerde.Ook het project management en de financiële services werd door de ICT-specialist uit Schoten verzorgd. Ivo Van Itterbeeck moest naar verluidt niet lang nadenken om dit technologische huzarenstukje door Coriotech te laten uitvoeren.“Ik had reeds positieve ervaringen met Coriotech in mijn andere hotels. Daardoor kende ik hun technologische knowhow. Voeg daarbij nog hun scherpe prijzen en je begrijpt waarom ik opnieuw voor Coriotech heb gekozen”.

Flexibele hotelnetwerkoplossing

Ivo Van Itterbeeck is vol lof over Everac, dat hij omschrijft als de hotelnetwerkoplossing die enorm veel flexibiliteit biedt: “Everac is een performant draadloos netwerk, waardoor onze gasten veilig en gemakkelijk toegang krijgen tot het internet. Deze netwerkoplossing biedt ook de nodige flexibiliteit. Zo kunnen onze gasten gratis het net op. Wie zware bestanden wil downloaden betaalt een kleine vergoeding”.

De hotelier is ook onder de indruk van het meerlagige karakter van Everac. Naast toegang tot het internet, laat de draadloze netwerkoplossing aan de gasten ook toe om muziek te dowloaden of te streamen, games te spelen, films te kijken, te Skypen, de sociale media te raadplegen en te emaillen.

Digitaal televisieplatform

Coriotech installeerde in Hotel Elisabeth het Pureset Hybrid Digital IPTV Platform. Dat digitaal televisieplatform bestaat uit diverse modules zoals Live TV & Radio, Informatiekanalen en Interactieve oplossingen die op maat van het hotel werden uitgewerkt. De gasten krijgen in hun kamer een uitgebreid digitaal televisieaanbod via satelliet. Ivo Van Itterbeeck stelt dat het aanbod kan aangepast worden volgens de behoeften en de voorkeuren van de klant.Hij sluit niet uit dat het zenderaanbod in de toekomst zal uitgebreid worden.

Gesprekspartner

Ivo Van Itterbeeck is erg te spreken over de goede samenwerking met Coriotech:“Uit mijn vroegere ervaringen met het bedrijf, wist ik dat je het ganse digitale hotelproject zonder problemen aan Coriotech kan overlaten. De ICT-specialist doet immers het ganse projectmanagement van a tot z. Bovendien staat Coriotech in voor geavanceerde technologische oplossingen, maar zorgt het bedrijf er tevens voor dat het beheer ervan voor de hotelier en gasten eenvoudig en praktisch blijft. Bovendien heb je met Coriotech slechts één gesprekspartner. Coriotech staat met een projectafdeling en technische dienst garant voor een snelle installatie, service én onderhoud”, aldus nog de tevreden uitbater van Hotel Elisabeth.

Gaan we samenwerken? Boek een vrijblijvend gesprek