Op 6 november 2012 opende het VixX Hotel in Mechelen de deuren. Geen ‘gewoon’ logiesverstrekkend bedrijf overigens, want het gaat hier om een ‘all-suites’ hotel. Zaakvoerder Sally Dens, die samen met Carl Cabooter ook Hotel Het Gulden Anker in Mechelen runt, geeft een woordje uitleg over het concept: “We stappen af van het klassieke hotelgevoel, want wij bieden in het VixX Hotel 8 suites aan in plaats van kamers. De ruime suites hebben een aparte zithoek, een kitchenette, een groot bed en een badkamer met regendouche én bad. Belangrijk is dat we in het VixX Hotel een thuisgevoel creëren. Voor het interieur van het VixX Hotel deed Sally Dens beroep op Ilse De Meulemeester.

HET DIGITALE TOTAALCOMFORT VAN CORIOTECH SLUIT NAADLOOS AAN OP HET TRENDY EN TIJDLOZE CONCEPT VAN HET VIXX HOTEL

Digitaal comfort

Een trendy logiesverstrekkend bedrijf als VixX Hotel kan uiteraard niet zonder digitaal comfort voor de gasten. Sally Dens ging hiervoor in zee met Coriotech, dat niet alleen in gans het hotel draadloos internet en telefonie installeerde, maar ook instond voor de plaatsing van digitale televisie via satelliet. De telecom-specialist installeerde in de suites ook docking stations voor iphones en ipads. Bovendien werd het project management door Coriotech zelf uitgevoerd, zodat gans het project op tijd afgeleverd kon worden. Alles werd snel en vakkundig geplaatst in een centrale technische ruimte.

Draadloos netwerk

Sally Dens verduidelijkt:“ Een modern logiesverstrekkend bedrijf zoals VixX Hotel kan niet meer zonder een draadloos netwerk. Coriotech installeerde bij ons een performant netwerk waarbij iPad’s en Smartphones veilig toegang krijgen tot het internet.”

Digitale televisie

“Voor de televisies en de satellietinstallaties deden we ook beroep op de expertise van Coriotech. In het VixX Hotel bieden we zo’n 40 digitale radio- en televisiezenders aan. We hebben uitgerekend dat de kosten de helft goedkoper zijn dan het abonnementsgeld van Telenet. Opvallend is ook het gebruiks- gemak voor de gasten, want er is geen decoder of extra afstandsbediening nodig. Er hangen 2 Philips LED televisies in elke suite”.

Audio

Sally Dens:“Voor de audio raadde Coriotech ons aan om in de publieke ruimtes, de lobby en de ontbijtruimte luidsprekers van Bose te plaatsen.Terecht, want nu hebben we overal in ons hotel een warm geluid. De telecom-specialist plaatste in de suites ook een docking station, zodat onze gasten hun eigen muziek kunnen afspelen van hun iPhone of andere Smartphone”.

Gesprekspartner

Sally Dens toont zich uiterst tevreden over de samenwerking met Coriotech. “Het voordeel van werken met een specialist als Coriotech is dat je voor het digitaal comfort voor jouw gasten terecht kunt bij één gesprekspartner. Bovendien hanteert Coriotech dezelfde filosofie als wat wij met het VixX Hotel beogen. Het digitale totaalcomfort van Coriotech sluit eigenlijk naadloos aan op het trendy en tijdloze concept van het VixX hotel”, aldus nog de enthousiaste zaakvoerder van het VixX Hotel.

Gaan we samenwerken? Boek een vrijblijvend gesprek