Roxi – The Urban Residence kiest voor Coriotech

Xior, de beursgenoteerde uitbater van studentenkamers, lanceerde in juni 2019 in Brussel Roxi – The Urban Residence. Dat is een hybride huisvestingsconcept, dat mikt op de omgeving van de student en waarmee de vastgoedgroep ook wil inspelen op de groeiende trend van co-living. Voor het totale digitale comfort, ging Roxi in zee met Coriotech. Steven Verrept, Project Manager Xior Student Housing, is vol lof over de samenwerking met Coriotech en spreekt van een uitstekend totaalpakket tegen een goede prijs/kwaliteitsverhouding.

Xior Student Housing is een Belgische vastgoedspeler gespecialiseerd in de sector van de studentenhuisvesting in België, Nederland, Spanje en Portugal. De beursgenoteerde onderneming bouwt sinds 2007 als eigenaar en exploitant aan kwalitatieve studentenhuizen voor studenten op zoek naar een plek waar ze in ideale omstandigheden kunnen studeren, wonen en leven. Op dit ogenblik bezit Xior bijna 12.000 kamers in 26 steden in 4 landen.

Met Roxi – The Urban Residence, zet Xior Student Housing een nieuwe en logische stap. Voortaan focust het bedrijf niet langer enkel op de student, maar ook op de omgeving rond de student. Dat kan gaan om ouders van buitenlandse studenten, maar ook doctoraalstudenten, stagiairs, academisch personeel of gastprofessoren verblijven soms voor een tijdje in een studentenstad. Voor deze doelgroep werd het Roxi concept ontwikkeld.

Bij Roxi – The Urban Residence kan je niet spreken van studentenkamers of koten. Het huisvestingsconcept biedt eerder ruime ingerichte studio’s aan. Met het Roxi-concept mikt men op mensen die meer comfort, ruimte en flexibiliteit willen. De studio’s hebben alle faciliteiten en moeten ook een thuisgevoel opwekken. Daarnaast kunnen de bewoners van de studio’s ook gebruik maken van een fitnessruimte, een wasruimte, een restaurant en bar en een co-workingruimte en supermarkt. Xior wil met het nieuwe concept Roxi vooral een antwoord bieden op de groeiende trend van co-living. De vastgoedgroep beschouwt Roxi dan ook als een hybride huisvestingsconcept, waarin wonen, leven, studeren en werken samengaan.

Uitdaging

Op het gebied van digitaal comfort bestond de uitdaging erin om een flexibele en toekomstgerichte oplossing te vinden. Steven Verrept: “ Met Roxi trekken we een brede doelgroep van gasten aan, die op technologisch gebied heel veel gewoon zijn. We moesten dus op zoek naar een performant IT bedrijf die ons digitale oplossingen met een toegevoegde waarde kon aanbieden”.

“Zo wilden we in de 99 suites televisietoestellen installeren waarop zowel Screen Mirroring als streaming mogelijk was. Met ons internationaal publiek, wilden we bovendien een televisieoplossing waarop een brede waaier aan televisiekanalen kon aangeboden worden”.

“ Zelfs in deze tijden waarin iedereen belt met een smartphone, vonden wij het ook noodzakelijk dat er in de studio’s een telefoon aanwezig was, aangezien dit zorgt voor een thuisgevoel. Daarom vroegen wij ook om een retromodel”.

“Tenslotte vinden wij dat veiligheid van essentieel belang is. Een goede camerabeveiliging was voor ons dan ook een vereiste”.

 

Oplossing

Steven Verrept en zijn team trokken met deze eisen naar verschillende IT Providers. Uiteindelijk viel de keuze op Coriotech. Steven Verrept: “ Vanaf het begin voelden we dat Coriotech op dezelfde golflengte zat en precies aanvoelde wat wij wilden. Het technologiebedrijf uit Zandhoven kon ons bovendien een totaalpakket aanbieden tegen een uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding”.

“ In onze 99 studio’s hebben we door Coriotech 43 inch LG televisies laten installeren. We zijn zeer tevreden met het resultaat. We hebben in Roxi nu een flexibele en betrouwbare tv-oplossing tegen een acceptabele prijs. Onze gasten kunnen voortaan televisie kijken op grote, kwalitatieve beeldschermen. Bovendien kunnen ze hun content van hun diverse devices streamen en afspelen op hun televisiescherm. Dankzij de schotelantennes en het hybride zenderpakket, kunnen we zenders op maat van onze gasten aanbieden”.

“ Ook inzake telefonie heeft onze IT provider puik werk afgeleverd. Coriotech heeft een professionele IP-telefooncentrale met hotel module geleverd. In de kamers hebben we geopteerd voor telefoons met een retrolook om een thuisgevoel op te wekken. Ook dit was geen probleem voor Coriotech”.

“ Tenslotte heeft Coriotech IP-camera’s geïnstalleerd voor de beveiliging van de residentie. Het gaat om beveiligingscamera’s waarvan de opgenomen videobeelden voor een tijd bewaard kunnen worden en live en overal mobiel bekeken kunnen worden”.

Klantentevredenheid

Steven Verrept is erg te spreken over de goede samenwerking met Coriotech: “ Je kan het ganse digitale project zonder problemen aan Coriotech overlaten. DE ICT specialist doet immers het ganse projectmanagement van a tot z. Bovendien staat Coriotech in voor geavanceerde technologische oplossingen, maar zorgt het bedrijf er tevens voor dat het beheer ervan voor ons en de gasten eenvoudig en praktisch blijft. Tenslotte heb je met Coriotech slechts één gesprekspartner. Coriotech staat met een projectafdeling en technische dienst garant voor een snelle installatie, service en onderhoud, besluit een tevreden Project Manager.